User Generated Content is een hype!

Zo verwacht ik dat er in 2007 groeiende kritiek op de massapublicatie en web 2.0 zal ontstaan als reactie op een zekere hype. Daarop volgt de synthese: dat het fenomeen de moeite waard kan zijn als er kritische selectie en reflectie zal plaatsvinden.
Peter Olsthoorn heeft een erg interessant artikel geschreven over de relatieve waarde van User Generated Content (UGC): “De weblogrevolutie gaat dus niet over GeenStijl – hoe briljant haar nieuwe vorm ook was bedacht – maar over geslechte drempels.
Lees verder …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Citymarketing spiced up

Marketing is voldoen aan de wensen en verwachtingen van de klant. Citymarketing is voldoen aan de wensen en verwachtingen van die zelfde klant, maar dan binnen het kader van een stad. Dat betekent dat we de basis-elementen van "reguliere" marketing ook kunnen toepassen op citymarketing. De behoeftenpyramides van Maslow en Pinto (die steeds belangrijker wordt door de cultuur, waarden en normen van de Nieuwe Nederlanders), permissiemarketing en natuurlijk de P's. Te vaak is de P van promotie de enige P die wordt ingezet voor de marketing van een stad. Opvallend, aangezien het probleem vaak zit in het Product. Te weinig faciliteiten, faciliteiten die niet aansluiten bij de doelgroepen of waar geen duidelijke keuze is gemaakt. Waarom wordt er niet meer gesegmenteerd? Steden die zich richten op ouderen? Of een stad die zich richt op low-budget bewoners met lage belastingen en veel Aldi's en andere discounters? Zelfs als we enkel naar de promotie kijken schort er nogal wat. Zelden zijn contacten met bewoners en bezoekers personal, relevant en anticipated. Cases als Bloggers in Amsterdam en Audiocitytours laten zien dat nieuwe media bijzonder veel mogelijkheden bieden voor steden.
Donderdag was ik te gast op het Citymarketing Congres van HMV Actis, waar ik voor het NIMA twee workshops mocht geven over Citymarketing. Download mijn presentatie (4.5 MB .pdf).
Jacco, Maaike, Pieter, Teatske en Ellen, dank jullie voor jullie gastvrijheid en de kans ons verhaal te doen. Tot snel!