Google Presentations nieuwe telg Google Docs familie

Empressr was het niet (traag, geen export), Preezo was het niet en Sliderocket zag er veelbelovend uit, maar is nog niet uit beta. En vanochtend werd Google Presentations, de nieuwe telg in de Google Docs familie, naast Docs en Spreads.

Hier zat ik al enige tijd op te wachten: ik heb geen enkele desktop applicatie meer nodig om mijn presentatie te maken, sharen en tonen. Alles volledig in de browser (Firefox natuurlijk): Google Presentations voor de powerpoint/keynote, Flickr/Google Images voor de foto’s en de bronnen zijn vanzelfsprekend de geeigende blogs en mijn Del.icio.us account.

Ik heb dan ook gelijk mijn eerste presentatie gemaakt (Web 2.0 voor Fontys) om het geheel te testen.

Allereerst: het ziet er allemaal herkenbaar en strak uit, zeker als je Google Docs gewend bent. En er zijn een aantal handige features:

  • Algemene (standaard) powerpoint-features;
  • Makkelijk tekst en images toevoegen;
  • Handige Powerpoint-import;
  • Aantal handige standaard themes;
  • Mogelijkheid te publishen en sharen (zoals met Docs en Spreads);
  • Mogelijkheid een presentatie te houden en viewers mee te laten commenten;

En alles natuurlijk volledig geintegreerd in de Google Docs en Spreads interface en look and feel.

Wat ik echter wel mis:

  • Export naar powerpoint en pdf (en het liefst zelfs de mogelijkheid het geheel door te plaatsen naar slideshare);
  • Embed-functie voor de implementatie van de presentatie in mijn blog;
  • Shape-tool om shapes te maken in de Powerpoint;
  • Verdere uitbreiding huidige mogelijkheden (er is bijvoorbeeld maar een erg beperkt aantal fonts);
  • Slides onderverdelen in groepen (heb al snel 40 slides en dat is op een gegeven moment een enorme chaos);
  • Library waarin je veelgebruikte slides en elementen kunt opslaan;
  • Een high-quality fullscreen viewer voor je presentatie: nu worden zelfs high-quality foto’s fullscreen met jpg-ruis getoond;
  • Update: links naar images online (dank Ton!);
  • Update: plaatsen audio (dank Willem!);
  • Update: plaatsen video;

Google Presentations voldoet en zal zeker de komende tijd mijn presentations-tool of choice zijn, maar er mag her en der wel wat getweaked worden;

10 comments
  1. Wat ik zou gauw niet zie, of over het hoofd zie, is de mogelijkheid foto’s vanaf een URL toe te voegen.
    Als ik een plaatje in wil voegen vraagt Google Docs om een bestand op mijn harde schijf. Dat is niet zo praktisch.

  2. Ja dat mis ik echt. Ik gebruik vooral Flickr foto’s, en de route om die eerst op te moeten slaan op mijn harde schijf vind ik omslachtig (ook omdat ik dan extra moeite moet doen om de bronverwijzing in tact te laten).

  3. @Ton: Ok, duidelijk. Ik gebruik ook veel Flickr, maar vind t niet zo’n probleem op te slaan. Bedenk me wel dat snelle picasa-link wel erg logisch zou zijn …

  4. @Willem: ik vind het erg prettig dat ik niet verveeld wordt met al die geluidjes 😀 Wat achteraf wel vervelend is, is het ontbreken van de mogelijkheid video in te voegen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Citymarketing spiced up

Marketing is voldoen aan de wensen en verwachtingen van de klant. Citymarketing is voldoen aan de wensen en verwachtingen van die zelfde klant, maar dan binnen het kader van een stad. Dat betekent dat we de basis-elementen van "reguliere" marketing ook kunnen toepassen op citymarketing. De behoeftenpyramides van Maslow en Pinto (die steeds belangrijker wordt door de cultuur, waarden en normen van de Nieuwe Nederlanders), permissiemarketing en natuurlijk de P's. Te vaak is de P van promotie de enige P die wordt ingezet voor de marketing van een stad. Opvallend, aangezien het probleem vaak zit in het Product. Te weinig faciliteiten, faciliteiten die niet aansluiten bij de doelgroepen of waar geen duidelijke keuze is gemaakt. Waarom wordt er niet meer gesegmenteerd? Steden die zich richten op ouderen? Of een stad die zich richt op low-budget bewoners met lage belastingen en veel Aldi's en andere discounters? Zelfs als we enkel naar de promotie kijken schort er nogal wat. Zelden zijn contacten met bewoners en bezoekers personal, relevant en anticipated. Cases als Bloggers in Amsterdam en Audiocitytours laten zien dat nieuwe media bijzonder veel mogelijkheden bieden voor steden.
Donderdag was ik te gast op het Citymarketing Congres van HMV Actis, waar ik voor het NIMA twee workshops mocht geven over Citymarketing. Download mijn presentatie (4.5 MB .pdf).
Jacco, Maaike, Pieter, Teatske en Ellen, dank jullie voor jullie gastvrijheid en de kans ons verhaal te doen. Tot snel!