Hij zegt praktisch niks (zowel in kwaliteit als kwantiteit), maar het blijft...
Read MoreGeniale commercial … fantastisch in zijn absurditeit …
Read MoreDit weekend even in de verschillen tussen de Nederlandse en Britse Social...
Read MoreIk ben sinds kort helemaal fan van Remember The Milk als Getting Things Done (GTD) applicatie (waarover ik al eerder schreef). Al mijn lopende projecten, todo's, maar ook wensenlijstjes voor de toekomst en 'to-try-before-I-die's sla ik er in op. Maar ook soms welke artikelen ik bijvoorbeeld nog wil/moet lezen (onder de tag '2read') en ideeen voor artikelen om te bloggen (onder de tag '2blog'). Zo heb ik alle acties, of het nu gaat om directe acties, acties waar ik nog op wacht, acties die dichtbij in de toekomst liggen of veraf, geordend en overzichtelijk bij elkaar, klaar om te verwerken of te delen.
Daarnaast ben ik een fanatiek gebruiker van de social bookmarking site Del.icio.us voor het opslaan van mijn favorieten, maar ook om mijn linkrolls in de rechterkant van mijn blogs te beheren, om linktips te twitteren (elke link die ik opsla in Del.icio.us met de tag '@twitter' wordt automatisch via de rssfeed doorgeplaatst op Twitter) en voor een aantal andere toepassingen.
Nozbe is leuk, Vitalist wel aardig. Remember the Milk is fantastisch. Period.
Remember the Milk (about en blog) lijkt in heel veel opzichten op veel van de bestaande webapplicaties voor Getting Things Done (GTD). Echter, op het gebied van integratie met andere tools, invoer en uitvoer en met name ook in enkele erg slimme functionaliteiten binnen de applicatie ligt het mijlenver voor op de concurrentie.
In Nederland hebben we Marketingfacts' MarCom Top 100 en Yellow Lemon Tree's Blog50 (zie ook mijn eerdere post over blogrankings), in Belgie Metatale's Top 100 meest invloedrijke Vlaamse weblogs (waar ik al eerder over schreef). Vanaf deze maand wordt deze lijst wekelijks vernieuwd door Metatale.
Read MoreGisteren heb ik The World is Flat (Thomas L. Friedman) uitgelezen. Niet alleen omdat het een boek was wat ik al langer wilde lezen, maar met name ook omdat het te maken heeft met een aankomend project (waarover op een later moment meer).
Eindresultaat: een Engelstalige (vond ik voor het moment makkelijker) samenvatting met kritiekpunten. Lezen kan hieronder, maar ook in Google Docs.
Ruud de Langen postte vandaag op Adfoblog "Mediataal: SEO, Twitter en andere buzzwords", waarin hij twitteraars neerzette als mensen die "aan hun vrienden laten weten dat ze eigenlijk geen leven hebben" en "mensen die niets te doen hebben". De twitterosphere hapte en er werd op twitter, maar ook in de reacties op de post druk gereageerd. De altijd scherpe Yuri van Geest kwam met een sterke inhoudelijke reactie waarin concrete mogelijkheden van twitter en microblogging noemt, uitgesliptst naar prive en zakelijk (thanx for sharing!):
Read MoreHoe kom ik aan de juiste informatie en hoe verwerk ik deze informatie? Misschien wel DE centrale vraag van alles wat ik doe online.
In het centrum van het antwoord op deze vraag staat voor mij wel de technologie RSS. Via RSS abonneer ik me op content die voor mij van belang is (ik wil ook geen email nieuwsbrieven, maar RSS), maar ik gebruik het ook om specifieke content door te plaatsen. Zo gebruik ik RSS om bepaalde content direct op mijn mobiele telefoon te ontvangen.