Blogocosa brengt de Spaanse Blogosphere in kaart

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” overlay_strength=”0.3″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Blogocosa doet sinds januari een poging voor de Spaanse Blogosphere en maakte aan de hand van de populariteit van bloggers op het Spaanse blogplatform Bitacoras een Twitterposter-achtig (van dezelfde makers overigens) overzicht: hoe groter de foto, hoe meer volgers, en hoe belangrijker de persoon.

Het geeft een prettig ogend en verder heel aardig beeld van de Spaanse Blogosphere. Nadeel van de site is wel dat het niet volledig is (enkel bloggers op Bitacoras worden in kaart gebracht) en het enorm algemeen is. Er wordt bijvoorbeeld geen rekening houdt met expertise of niche (een splitsing naar onderwerp, branche of andere zaken zou prettig zijn).

Het blijft enorm lastig te bepalen wie de invloedrijkste personen binnen de Blogosphere zijn. Ik schreef al eerder hoe we voor de Nederlandse markt de Blog50 en de Marcom100 hebben en in Belgie de MetaTale 100 wordt gemaakt.

Het zal een combinatie zijn van salesman-schap, maven-schap en connector-schap (naar Gladwell’s Law of the Few); degene die binnen een bepaald gebied gezien wordt als expert (in de breedste zin van het woord; maven) en dat goed weet over te brengen (salesman) aan zoveel mogelijk mensen (connector). En dat gaat bijna ook over het middel blogs heen: Del.icio.us, Twitter, LinkedIn, YouTube, Vimeo en andere sociale tools online, maar ook offline events en meetings dragen bij aan reputatie en invloed. En voordat je dat echt goed kan meten …[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Flickr voor marketeers

Een fenomenale hoeveelheid foto's, overzichtelijk geordend door trefwoorden (tags) en samengebracht in groepen. Voeg een vleugje community-building (zie ook de Flickr Events in Nederland) en vrienden-connecties toe en je hebt een van de grootste succesverhalen van Web 2.0, Flickr. Een indrukwekkend model, dat door Luke Wroblewski (van Yahoo!, eigenaar van Flickr) recentelijk overzichtelijk werd uitgewerkt. Na 'Hyves voor marketeers', nu ideeën voor het gebruik van Flickr door marketeers: