Inspiratie: 5000 Web 2.0 logo's in 333 seconden


(Via Read/WriteWeb) Naar aanleiding van mijn personal Web 2.0 Logocloud, 5000 Web 2.0 logo’s. Opvallend? Veel gekke namen, het ontbreken van de “e” (Flickr, Tumblr, etc.) en de felle kleurtjes. Bekend allemaal, maar wel weer leuk om te zien.

8 comments
  1. Hey Polle.. Hoe issie?

    Zin om een uitdaging aan te gaan?

    Ik zeg het logo.. bijvoorbeeld: mapwing

    Vertel jij op welke tijd (minuut en seconden) deze verschijnt. Haha.

    Hoe is 't met je verder? Leuk dat je even een mailtje stuurde!

  2. Interessant, vooral om te zien welke logo's je herkent of "wil" herkennen. herkenbare termen in logo's blijven meteen hangen.

  3. Beste Polle,
    Ik zag het stukje over het Holland logo op je Blog Ik ben de ontwerper Ton Giesbergen en jammer dat ik het nu pas zie maar bedankt. Kijk eens op mijn webstie daar staan nog veel meer bekende logos op http://www.dutchlogodesign.nl

    Groet Ton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Flickr voor marketeers

Een fenomenale hoeveelheid foto's, overzichtelijk geordend door trefwoorden (tags) en samengebracht in groepen. Voeg een vleugje community-building (zie ook de Flickr Events in Nederland) en vrienden-connecties toe en je hebt een van de grootste succesverhalen van Web 2.0, Flickr. Een indrukwekkend model, dat door Luke Wroblewski (van Yahoo!, eigenaar van Flickr) recentelijk overzichtelijk werd uitgewerkt. Na 'Hyves voor marketeers', nu ideeën voor het gebruik van Flickr door marketeers:

Polymedia gaming

We gaan allemaal gamen. Niet alleen omdat zo'n 75% van de jongeren regelmatig games speelt (Young Mentality), omdat in-game advertising geen drol kost en meer oplevert dan een hoop andere media en omdat iedereen zegt dat dat moet, maar vooral ook omdat we grote groepen consumenten kunnen meenemen in hele nieuwe, andere –al dan niet merkgerelateerde- werelden. Serious Games, het gebruik van games voor toepassingen biedt daarbij bijvoorbeeld aanknopingspunten binnen de gebieden van onderwijs, training, gezondheid en maatschappelijke projecten.

Kunnen we consumenten door games nu al écht meenemen in andere werelden? Mwah ... natuurlijk hebben we al een flink aantal succesverhalen van mega-populaire games en een occasionele Zuid-Koreaan die het leven laat na een 50-urige game-marathon, maar echt structureel contact maken met grote doelgroepen op een uitgebalanceerde wijze gebeurt nog te weinig.
Polymedia concepten, echter, waarin games niet alleen via internet, bord of PSP worden gespeeld, maar via een veelheid aan kanalen écht ingrijpen in het leven van deelnemers bieden veel meer mogelijkheden.