Altijd toegang tot je MP3’s thuis

AOL komt met Winamp Remote, dat het mogelijk maakt via de webbrowser op je telefoon verbinding te maken met je MP3’s in Winamp op je thuiscomputer. Winamp was ooit de dominate MP3-speler voor op pc’s, maar heeft met name de laatste jaren door met name de komst van iTunes veel marktaandeel in moeten leveren. Dit lijkt een aardige poging toegevoegde waarde te bieden.

Om het systeem te gebruiken heb je drie zaken nodig
1) Winamp geïnstalleerd op een PC (helaas nog geen Mac);
2) Een telefoon met webbrowser (die xHTML toestaat);
3) Winamp Remote geïnstalleerd op een PC;

Erg makkelijk; zo hoef je niet de hele tijd je MP3-lijst te synchroniseren met je telefoon en heb je ook geen last meer van beperkte opslagcapaciteit. Daarbij lijkt het me een prima tool om altijd toegang te hebben tot voice notes (via bijvoorbeeld Jott), tot podcasts of andere MP3’s die je in een databse bewaart. Handig!

(Deze post verscheen ook op mobielbreedband.nl)

2 comments
  1. Lijkt me een hele handige tool. Werkt het ook op gewone PC’s. Ik stel me voor dat ik bij vrienden of op de universiteit dan MP3’s kan spelen vanaf mijn thuis-pc. Dat zou ideaal zijn!

  2. Werkt idd op gewone PC’s; kan zelf helaas niet testen (Mac), maar afspelen van je MP3’s van thuis op de uni of bij vrienden moet zo geen probleem zijn …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Citymarketing spiced up

Marketing is voldoen aan de wensen en verwachtingen van de klant. Citymarketing is voldoen aan de wensen en verwachtingen van die zelfde klant, maar dan binnen het kader van een stad. Dat betekent dat we de basis-elementen van "reguliere" marketing ook kunnen toepassen op citymarketing. De behoeftenpyramides van Maslow en Pinto (die steeds belangrijker wordt door de cultuur, waarden en normen van de Nieuwe Nederlanders), permissiemarketing en natuurlijk de P's. Te vaak is de P van promotie de enige P die wordt ingezet voor de marketing van een stad. Opvallend, aangezien het probleem vaak zit in het Product. Te weinig faciliteiten, faciliteiten die niet aansluiten bij de doelgroepen of waar geen duidelijke keuze is gemaakt. Waarom wordt er niet meer gesegmenteerd? Steden die zich richten op ouderen? Of een stad die zich richt op low-budget bewoners met lage belastingen en veel Aldi's en andere discounters? Zelfs als we enkel naar de promotie kijken schort er nogal wat. Zelden zijn contacten met bewoners en bezoekers personal, relevant en anticipated. Cases als Bloggers in Amsterdam en Audiocitytours laten zien dat nieuwe media bijzonder veel mogelijkheden bieden voor steden.
Donderdag was ik te gast op het Citymarketing Congres van HMV Actis, waar ik voor het NIMA twee workshops mocht geven over Citymarketing. Download mijn presentatie (4.5 MB .pdf).
Jacco, Maaike, Pieter, Teatske en Ellen, dank jullie voor jullie gastvrijheid en de kans ons verhaal te doen. Tot snel!